Lucy

lucy_poszter2.jpg

Alapadatok:

Műfaj: scifi, akcófilm

Rendező: Luc Besson

Gyártó ország: Franciaország

Gyártás éve: 2014

Műfaj: akcfiófilm, scifi

Főszereplők: Scarlette Johansson, Amr Waked, Pilou Asbaek, Morgan Freeman

Történet: Egy naív és befolyásolható lány bűnözők közé keveredik. Egy igen erős és befolyásos gengszter Mr. Jang elfogja a főszereplő lányt Lucy-t. Elkábítják a magatehetetlen szépséget és a testébe egy igen erős és minden eddiginél újabb hatásmechanizmusú drogot csempésznek. Az a feladata hogy ezt a drogot más kereskedőknek adja el. Azonban nem számít azzal hogy a gengszterek mennyire brutálisak. Elfogják Lucy-t és megverik. A zacskóban lévő újszerű és igen erőteljes drogmennyiség felszabadul a szerencsétlen lány szervezetében. Ennek következtében a főszereplő élete gyökeres fordulatot vesz és egyre nagyobb kapacitását tudja kihasználni az agyának.

Vélemény (szubjektív): Nos ez az a film amikor csak visz magával a sodró lendületű akció és észre se veszed hogy nini letelt a közel másfél órás játékidő. Luc Besson ezen alkotása biztosan nem lesz olyan maradandó és klasszikus mint az ötödik elem című alkotása de azért egy jó kis pörgős akciófilmnek megfelelő a Lucy minden korosztály számára.

20140806lucy2.jpg

Nekem nagyon tetszett a filmben Scarlette Johansson alakítása. Nagyszerűen játszotta az egyre intelligensebb és szuper képességek garmadájával rendelkező a szép lassan bediliző csaj figuráját, lucyt. Morgen Freeman játéka it elképesztő volt még annak ellenére is hogy milyen idős színészlegendáról van szó. A francia rendező nagyon jól válogatta össze a színészgárdát ehhez a tökös akciófilmhez.

Az operatőri munka szépen kivitelezett, Párizs szinte minden szegletét bemutató fényképezés nagyon ott van. A legtöbb filmnek is ilyen szép és tűéles képűnek kellene lennie. Példát vehetnek a Lucy-ról. Jó 2014. -es film és elég modern is de akkor is!

Viszont a filmet kétségkívül a pörgős akciójelenetek viszik a hátukon. Na meg a kiválóan vászonra festett forgatókönyv. Ilyen elmebeteg sztorit nem tudom melyik író tudott kitalálni de a sztori nagyon a helyén van. Ezért jár a plusz pont a forgatókönyvírónak! Az akciójelenetek ütősek benne, a kameralassítások szintúgy. Végre jó látni egy igazi vérbeli női akcióhőst mozifilmben. Ezért a Lucynak én négy pontot adok az elérhető ötből. Tehát 4/5 pont.